Halvflödesfästen,  Hängsmycken,  Spårbelysning

Den olika typen av taklampor

Här är några av de vanligaste typerna av taklampor och deras bästa användningsområden.

Chandeliers

Definierad som hängande ljus med många förlängande ”armar”, ljuskronor är ett klassiskt taklampa val. När de är reserverade för det formella matsalen, gör ljuskronor sig in i alla hörn av hemmet

Hängsmycken

Till skillnad från ljuskronor består hängen oftast av en enda ljuskälla (ett tyg eller glas som täcker över lampan / lamporna). De är mer moderna och mindre formella än ljuskronor och blir populärare i foajén, matsalen och otaliga andra områden i hela Hem.

Flush Fästningar

Dessa taklampor installeras i taket, vilket gör dem till ett idealiskt alternativ för rum med lågt i tak, eller täta områden med dörrar som skulle stöta på ett lägre hängande ljus. Förutom att vara bland de enklaste att installera (särskilt om utrymmet redan är anslutet), är de bland de mest mångsidiga lamporna. De är dock inte idealiska för större utrymmen. var noga med att hitta en med mycket watt och komplettera med sconces eller lampor.

Halvflödesfästen

Utsträckning under taket ger halvflödesbelysning en mer utbredd belysning än spolfästen, eftersom ljuset kan fly genom botten och jordens övre del. De tenderar att vara lite pricier än den förra, men är ofta tillgängliga i eleganta mönster som konkurrerar med en ljuskronans formalitet (och gör ett ganska uttalande).

Spårbelysning

En av de mest praktiska taklamporna är spårbelysning är tekniskt en slags halvspolning med flera justerbara huvuden. Spårbelysning är ett perfekt val för stora utrymmen som kök eller vardagsrum (särskilt moderna omgivningar), så att du kan placera ljuset för att lysa där du behöver det mest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *